Montage hulpmiddelen

Montage van de MDF en HDF plafonds

Onze plafondpanelen zijn eenvoudig te plaatsen voor een doe-het-zelver. In een handomdraai plaatst u een MDF of HDF plafond met onze plafondpanelen. Perfect voor de snelle renovatie. U hoeft geen breek- of plamuurwerk uit te voeren.

Door het monteren van een raamwerk van houten latjes tegen het oude plafond schroef je de panelen met de meegeleverde schroefclips vast. Achter deze constructie kunnen ontsierde kabeltjes, verlichtingssnoeren of een slecht geplamuurd plafond snel en eenvoudig wegwerken.

Ook verlichting zoals inbouwspots zijn eenvoudig in het mdf te verwerken. De panelen zijn hittevast tot 110°C.

Uitzetten van de panelen.

Onze plafondpanelen zijn voornamelijk gemaakt uit hout en hout leeft. Na ontvangst van de pakken panelen adviseren wij u de pakken eerst 24 uur te acclimatiseren in de nieuwe ruimte en hou bij de montage voldoende plaats voor een uitzettingsvoeg aan de zijkanten van het plafond.

Maak een montagetekeing.

Om afval zoveel mogelijk te vermijden en het gebruik van de panelen zoveel mogelijk te optimaliseren, is het gebruik maken van een montagetekening niet onverstandig. Meet voor de montage het plafond op en verdeel de panelen over de breedte. Zo bent u zeker van een optimale invulling.

Meng de plafondpanelen.

Probeer de plafondpanelen zoveel mogelijk uit verschillende pakken te mengen. Zo bereik je een natuurlijke uitstraling.

Plafond afwerken met plinten.

Werk het plafond af met een platte plafondplint of knikplint in dezelfde kleur. Met deze accessoire voeg je een uniek accent toe aan het plafond.

Lees meer